visie

‘Stilstaan bij wat je beweegt’.

Yoga is de laatste jaren modieus en populair geworden – en terecht. Je kunt kiezen uit allerlei varianten, vormen en stromingen, van hip tot klassiek, van power- tot detoxyoga.

Waar yoga écht over gaat, is loslaten. Yoga helpt om lichaam én geest vrij te maken. Vrij van spanningen en blokkades, met meer ruimte voor vreugde. Het lichaam is daarbij het uitgangspunt: het geeft mee, stelt grenzen, vraagt aandacht, accepteert, weigert. Dit lichaam is ons instrument om spieren en spanning, voortrazende gedachten, emoties en oordelen los te laten.

Hoe meer inzicht je krijgt in wie je werkelijk bent en wat je drijfveren zijn, des te rijker wordt je leven. Dit inzicht komt meestal niet vanzelf. Doordat je die aangeleerde patronen en overtuigingen ‘gelooft’, heb je minder helder zicht op jezelf en op het leven. Dat kan lichamelijke blokkades met zich mee brengen, conflicten, het gevoel niet verbonden te zijn.

Door de houdingen in de yoga, de ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen worden we soepeler, vitaler en brengen we onze geest tot rust. Zo krijg je zicht op je onbewuste overtuigingen en patronen en kom je erachter waarom je reageert en handelt zoals je doet. Dat inzicht maakt dat je kunt loslaten wat niet bij je hoort en dat je steeds meer de persoon kunt zijn die je werkelijk bent.